foto1
Szőlővirágzás ünnepe
foto1
foto1
Lillafüred, Palotaszálló évzáró gálaest
foto1
foto1
Vice vessző szentelés 2017.
1999-ben alakult Lillafüreden a Bortársaság Club, amelyből az István Nádor borlovagrend „nőtt” ki. Célunk a bor, a gasztronómia, a kultúra és a turizmus kapcsolatának fejlesztése, ápolása. Miskolc-Lillafüred mellett a festői Görömbölyi pincesor, e vidék évszázadokkal korábbi szőlőkultúrájára enged következtetni.Tovább....

István Nádor Borlovagrend

Bor, Kultúra, Örökség

ELÉRHETŐSÉG

LÁTOGATÓK SZÁMA:

5.png7.png4.png4.png2.png
Ma:30
Összesen:57442

Visitor Info

  • IP címed: 3.220.231.235
  • Internet Böngésződ: Unknown
  • Verzió:
  • Operációs rendszered: Unknown

2021-03-09

 

Méteres bor az Omegának

Miskolc – Ez évben, szeptember 23-án ünnepli ötvenedik születésnapját az Omega együttes. Az alkalomból jubileumi koncertkörútra indult a csapat, melyet május 25-én Miskolcon zárt. Amikor felcsendült a koncert utolsó dala, a Gyöngyhajú lány, meglepetés érkezett a színpadra. Az együttes tagjait „méteres borral” köszöntötte az Omega-születésnap alkalmából a miskolci, görömbölyi pincesorhoz köthető István Nádor borlovagrend.

Mint a lovagrend elnök-nagymestere, Czupper András munkatársunknak elmondta, az ötletet az adta, hogy az 1999-ben alakult István Nádor borlovagrendnek tagja Benkő László is, akit mindenképpen fel szerettek volna köszönteni ez alkalomból. Számára készítettek egy csiszolt üvegből készült Omega-palackot, amit – csakúgy, mint a méteres bor alapjául szolgáló méter-magas butéliákat – a lovagrend zászlósborával, tokaji sárgamuskotályjal töltöttek meg. Benkő Lászlónak az Omega-palackot adták át a rend talárjába öltözött borlovagok, míg az együttes többi tagja méteres kiszerelésben kapott a zászlósborból.