foto1
Szőlővirágzás ünnepe
foto1
foto1
Lillafüred, Palotaszálló évzáró gálaest
foto1
foto1
Vice vessző szentelés 2017.
1999-ben alakult Lillafüreden a Bortársaság Club, amelyből az István Nádor borlovagrend „nőtt” ki. Célunk a bor, a gasztronómia, a kultúra és a turizmus kapcsolatának fejlesztése, ápolása. Miskolc-Lillafüred mellett a festői Görömbölyi pincesor, e vidék évszázadokkal korábbi szőlőkultúrájára enged következtetni.Tovább....

István Nádor Borlovagrend

Bor, Kultúra, Örökség

ELÉRHETŐSÉG

LÁTOGATÓK SZÁMA:

5.png6.png9.png1.png4.png
Ma:50
Összesen:56914

Visitor Info

  • IP címed: 3.238.7.202
  • Internet Böngésződ: Unknown
  • Verzió:
  • Operációs rendszered: Unknown

2021-03-01

Köszönjük a meghívást és a vendéglátást a Monori Strázsa Borrendnek!

A Lillafüredi István Nádor Borlovagrendet Körmöczy Zsuzsanna és Béres Attila képviselte az ünnepi rendezvényen.

.

A borrendek díszruhában vonultak fúvós zenekari felvezetéssel a Szent István térre, ahol köszöntőt mondott Monor polgármestere, majd Ambrózi Pál, a Monor Környéki Strázsa Borrend elnök-nagymestere vezetésével ünnepélyes borrendi lovag avatás és a Város Bora díj átadása következett.  Elismerést kaptak az óvodai és iskolai rajzpályázat nyertesei is, akik gyerekszemmel örökítették meg Monor pincesorait. 

Az ünnepélyes megnyitót követően "kisvonattal" utaztunk a Strázsa hegyi pincesorra, ahol a lovagrendeket Kiss Péter borrendi VIP pincéjében látták vendégül.  A megjelenteket a házigazda, valamint Ambrózi Pál nagymester, és Karakas János köszöntötte. Ezt követően Tóth Sándor, a Borászok Borásza Ösztöndíjprogram idei nyertesének bemutatkozása és borainak kóstolása volt soron, immár harmonikaszó kíséretében. Ugyancsak megkóstoltuk a Város Bora címet nyert monori pince borait is.

Ízletes és bőséges ebédet követően csoportokra osztva, helyi vezetővel jártuk és ízleltük végig a pincék előtt kiállító borászok kiváló borait, mely túra során az ország számos borvidékének legjobb nedűivel kínáltak bennünket.

 

Aranyi Sándor, a kísérőnk igazolhatja, hogy az utolsó pincéig hősiesen helyt álltunk, 

és becsülettel végig kóstoltuk a legjobb borokat.

.

( ... és szükség esetén még az előtetőt is támasztottuk... )

 ..

Köszönjük a meghívást a Monor környéki Strázsa Borrendnek!

Ide kattintva olvashatsz róluk.