foto1
Szőlővirágzás ünnepe
foto1
foto1
Lillafüred, Palotaszálló évzáró gálaest
foto1
foto1
Vice vessző szentelés 2017.
1999-ben alakult Lillafüreden a Bortársaság Club, amelyből az István Nádor borlovagrend „nőtt” ki. Célunk a bor, a gasztronómia, a kultúra és a turizmus kapcsolatának fejlesztése, ápolása. Miskolc-Lillafüred mellett a festői Görömbölyi pincesor, e vidék évszázadokkal korábbi szőlőkultúrájára enged következtetni.Tovább....

István Nádor Borlovagrend

Bor, Kultúra, Örökség

ELÉRHETŐSÉG

LÁTOGATÓK SZÁMA:

5.png6.png9.png2.png4.png
Ma:60
Összesen:56924

Visitor Info

  • IP címed: 3.238.7.202
  • Internet Böngésződ: Unknown
  • Verzió:
  • Operációs rendszered: Unknown

2021-03-01

Az Észak-Magyarország cikke:

A lillafüredi Palotaszálló adott otthont az István Nádor Borlovagrend jótékonysági gálájának és báljának.

A nagykorúságát, azaz a 18. születésnapját szombat-vasárnap ünnepelt borlovagrend vacsoráján jelen voltak a Magyarországi Borrendek Országos Szövetségének tagjai, továbbá az eseményre vendégek érkeztek a szerbiai Vajdaságból és Németországból is. Bevezetőként fröccsel locsolták meg azt az ezüstfenyőt, amit külföldről ajándékoztak a civilszervezetnek.

A köszöntőt Czupper András elnök-nagymester tartotta, majd százhúszan remek hangulatban töltötték az estet. A borlovag avatási ceremónián két jelölt felelt meg a követelményeknek: Tolcsváról Sajgó Gáborné, a már harmadik generációs borászcsalád tulajdonosa, és a születésétől kezdve vak énekes, Szabó András, aki borlovag apródból lépett a tagtársai közé.

Az est sztárfellépője a nosztalgikus dalokat előadó Soltész Rezső volt, aki fergeteges hangulatot teremtett a meghívottak körében. A borlovagok azon túl, hogy szórakoztak, az évek óta gyakorolt jó szokásukat is továbbvitték: a tombolán befolyt összegből a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház Gyermekegészségügyi Központja daganatos betegeinek gyógyulását támogatják, adományukat a közeljövőben adják át az intézménynek. Az esten egyébként Cey-Bert Róbert Gyula író és gasztronómus köszöntötte azokat a jótékonykodókat is, akik Szabó András új hangszerének megvásárlásához nyújtottak segítséget.

 

Hozzájárultak Lillafüred jó híréhez

Buksa Éva, az est háziasszonya és a rendezvény főszervezője lapunknak elmondta: felnőtté vált szervezetük arra törekszik, hogy az előttük álló évek is olyan tartalmasak legyenek, mint az első tizennyolc esztendejük volt. A borrend tagjait örömmel tölti, hogy csaknem két évtizedes munkájukkal hozzájárulhattak Lillafüred jó hírének öregbítéséhez.

 

 

A MISKOLC TV híre:

..

Fotók és videó az udvaron:

...

Fotók a palotaszállóban:

 

..

 

Charles Moser,  németországi ( Johannisberg) tagtársunk ajándéka egyedülálló történelmi ereklye:

A német újraegyesítésre kiutazott Horn Gyula által szignált  ajándék bor.

 

Visszaemlékeztünk az eltelt egy évre is:

..