foto1
Szőlővirágzás ünnepe
foto1
foto1
Lillafüred, Palotaszálló évzáró gálaest
foto1
foto1
Vice vessző szentelés 2017.
1999-ben alakult Lillafüreden a Bortársaság Club, amelyből az István Nádor borlovagrend „nőtt” ki. Célunk a bor, a gasztronómia, a kultúra és a turizmus kapcsolatának fejlesztése, ápolása. Miskolc-Lillafüred mellett a festői Görömbölyi pincesor, e vidék évszázadokkal korábbi szőlőkultúrájára enged következtetni.Tovább....

István Nádor Borlovagrend

Bor, Kultúra, Örökség

ELÉRHETŐSÉG

LÁTOGATÓK SZÁMA:

5.png7.png4.png3.png9.png
Ma:27
Összesen:57439

Visitor Info

  • IP címed: 3.220.231.235
  • Internet Böngésződ: Unknown
  • Verzió:
  • Operációs rendszered: Unknown

2021-03-09

Január 21: Vince napi borszentelő a mezőkövesdi Szent László Templomban

Január 21: Vice vessző szentelés a diósgyőri templomban,

Január 20: Görömbölyi Forralt Bor és Tepertő Fesztivál,

Miskolci Nemzeti Színház:  Múzsa Díjat kapott tagtársunk, dr. Dobrik István

 

A Bükkaljai Hegyközség 2018 január 21.-én vasárnap , a mezőkövesdi Szent László Templomban tartotta a III. Vince napi borszentelőt és borkóstolót.
A jó kapcsolat és együttműködés jegyében borrendünk négy fővel vett részt az eseményen.

 

 

2018. Január 21. vasárnap 11:00 Diósgyőri Római Katolikus templom:

     Vice vessző szentelés

Az István Nádor Borlovagrend a diósgyőri római katolikus templomban, a vasárnapi mise keretein belül tartotta meg a vice vessző szentelést, a szőlővesszők megáldását. A szentmisét Mikolai Vince diósgyőri plébános celebrálta. Szent Vince, a hite miatt vértanúhalált halt diakónus a szőlőtermesztők és a borászok védőszentje.

 

A hagyományokhoz híven idén is a magyar kultúra napjának tiszteletére, a Miskolci Nemzeti Színházban adták át a Múzsa Díjat. Ezt az elismerést azok a miskolci vagy megyei alkotók, alkotói csoportok kapják, akik munkásságukkal hozzájárultak Miskolc művészeti életének fejlődéséhez, a város hírnevének növeléséhez. Nagy öröm számunkra, hogy a díjat idén is borlovagrendünk egyik tagja érdemelte ki. Az idei Múzsa Díjat a kuratórium dr. Dobrik István művészettörténésznek, a Miskolci Galéria nyugalmazott igazgatójának ítélte oda. Aki a szombati gálán elhunyt szüleinek, nagyszüleinek, mestereinek, kollégáinak ajánlotta fel a díjat. Majd színpadi beszédét így zárta: „Nagy megtiszteltetés volt önökkel egy korban élni”.

 

2018. Január 20. szombat:

A Görömbölyi Forralt Bor és Tepertő Fesztivált idén nyolcadik alkalommal rendezte meg a Görömbölyi Borbarátok Hagyományőrző Egyesülete. A hazai ízek kedvelői a Görömbölyi Művelődési Ház előtti téren gyűltek össze. Hagyomány ilyenkor, hogy a történelmi egyházak képviselői Görömbölyön megszentelik a szőlővesszőket, hogy gazdag és ízletes termést hozzanak a helyi borászoknak. Idén a szertartás magyar rekordkísérlet is volt egyben. A Reformáció ötszázadik évfordulója alkalmából ötszáz vesszőt szenteltek meg.
Megtiszteltetés, hogy az István Nádor Borlovagrend is támogathatta a rekordkísérlet létrejöttét!
Borrendünk képviseletében: András Czupper; Éva Buksa; András Mészáros; Zsuzsanna Vári; László Vári; Dr. Farkas Attila; Dr. Csepregi Csaba;

Fotók: