foto1
Szőlővirágzás ünnepe
foto1
foto1
Lillafüred, Palotaszálló évzáró gálaest
foto1
foto1
Vice vessző szentelés 2017.
1999-ben alakult Lillafüreden a Bortársaság Club, amelyből az István Nádor borlovagrend „nőtt” ki. Célunk a bor, a gasztronómia, a kultúra és a turizmus kapcsolatának fejlesztése, ápolása. Miskolc-Lillafüred mellett a festői Görömbölyi pincesor, e vidék évszázadokkal korábbi szőlőkultúrájára enged következtetni.Tovább....

István Nádor Borlovagrend

Bor, Kultúra, Örökség

ELÉRHETŐSÉG

LÁTOGATÓK SZÁMA:

5.png7.png4.png4.png0.png
Ma:28
Összesen:57440

Visitor Info

  • IP címed: 3.220.231.235
  • Internet Böngésződ: Unknown
  • Verzió:
  • Operációs rendszered: Unknown

2021-03-09

Február 17:  A Kunsági Női Borrend Bálint napi ünnepségén,

Február 7: Gyógykezelésre mentünk laughing

Február 2: Farsang - jótékonysági pálinkakóstolás

 

2018. Február 17:

Vári Zsuzsanna és Vári László képviselték borrendünket Kecskeméten, a Kunsági Női Borrend Bálint napi ünnepségén. A rendezvény " A gasztronómia története- az Ókor jegyében" zajlott. A vendégek egy Lucullusi lakoma után a Magyar Nemzeti Múzeum vándorkiállítását, a Seuso Kincseket is megtekinthették.

2018. Február 7:

Meglátogattuk Nagymesterünket a Zsóri-fürdői gyógykezelésen, aki természetesen sehova se megy pincekulcs nélkül.  Így aztán a látogatás egy negyed órás taxizás után bogácsi pincetúrává alakult. Nekem úgy tűnt, ez sokkal jobban hatott mindenki egészségére, mint bármilyen kezelés!

Diéta helyett pedig Mészáros András által főzött csülökkkel kísértük le gyomrunkba a jobbnál jobb borokat!

 

".....Azt hiszem, az egészség fogalmát előbb-utóbb tisztázni kell, de nem az orvosoknak, hanem a költőknek és a gondolkozóknak. Az orvostudományra ebben a kérdésben nem számíthatunk. Amit a klinikákon egészségnek tartanak, annak fertőtlenítőszaga van. ...   Az egészség nem steril. Az egészségnek gyümölcsillata van, olyan, mint a muskotályszőlő, a fekete hamburgi, a muscat otonel...."       (Hamvas Béla)

 

 

 

Borrendünk az idén is felkérést kapott a Becherovka Miskolci Farsangon ( volt Kocsonya Farsang ) való részvételre. Nagymesterünk, András Czupper és Hornyik Andrea a meleg italok zsűrizésében vette ki részét. A jótékonysági pálinkázáson, aminek a bevételéből egy kárpátaljai árvaházat segítenek, Zsuzsanna Vári, László Vári, Ernő Matiscsák, Garai István és Dr. Csepregi Csaba segédkeztek. Köszönjük mindenki szíves felajánlását!