foto1
Szőlővirágzás ünnepe
foto1
foto1
Lillafüred, Palotaszálló évzáró gálaest
foto1
foto1
Vice vessző szentelés 2017.
1999-ben alakult Lillafüreden a Bortársaság Club, amelyből az István Nádor borlovagrend „nőtt” ki. Célunk a bor, a gasztronómia, a kultúra és a turizmus kapcsolatának fejlesztése, ápolása. Miskolc-Lillafüred mellett a festői Görömbölyi pincesor, e vidék évszázadokkal korábbi szőlőkultúrájára enged következtetni.Tovább....

István Nádor Borlovagrend

Bor, Kultúra, Örökség

ELÉRHETŐSÉG

LÁTOGATÓK SZÁMA:

5.png6.png9.png1.png1.png
Ma:47
Összesen:56911

Visitor Info

  • IP címed: 3.238.7.202
  • Internet Böngésződ: Unknown
  • Verzió:
  • Operációs rendszered: Unknown

2021-03-01

Április 28: Koszorúzása Minorita Templom alapítója emlékére,

Április 20: Borverseny: Edelényi Hegyek Közössége szervezésében,

Április 13-17: Szakmai úton Olaszországban: Vinitaly, Verona,

Április 7:  Mészáros András tagunkat felvette az Európai Borlovagrend Magyarországi Konzulátusa. Gratulálunk!

Április 14: Részt vettünk a XXI. Sajóbábonyi Regionális Borversenyen.

Április 6: Mága Zoltán tagtársunk. hegedűművész jótékonysági koncertet adott Miskolcon.

 

Április 28:

Szombaton koszorúzással egybekötött emlékműsorral tisztelgett a város, köztük borrendünk is Kelemen Didák előtt.
Kelemen Didák 1729-ben tette le az alapkövét Miskolcon a Minorita templomnak. Emellett iskolát, rendházat és kollégiumot alapított. Munkássága, hagyatéka felbecsülhetetlen érték Miskolc számára.

 

 

Április 20:

az Edelényi Hegyek Közössége szervezésében borversenyen vettünk részt. Virág Tamás barátunk és kedves felesége, Mária Virag Kocsis szervezésében ismét egy kitűnően megrendezett, fegyelmezett versenyen segíthettük a szervezők munkáját zsűritagként.
A borversenyre rendkívül sok minta került leadásra, összesen 139 bor, ebből 68 fehér, 71 vörös.
A benevezett borokból összesen 10 Nagyarany, 30 Arany, 49 Ezüst, 33 Bronz és 17 Oklevél minősítés született.
A Csúcs-zsűri a legjobb fehér bort (Furmint 2017) Barta Gábor borásznak, a legjobb vörös bort (Kékfrankos 2017) Virág Tamás borásznak ítélte oda.Különdíjban részesültek: Vaszily Gyula, Tóbiás László és Garai Bertalan borászok
A Borverseny zsűrielnöke borlovagtársunk, dr. Csepregi Csaba Miskolc és Környéke Hegyközség hegybírója volt.

Április 13-17:

Szakmai úton vettünk részt Olaszországban.
Magyarország hosszú idő után először vett részt nemzeti standdal a Vinitaly nemzetközi borkiállításon, Veronában. Négy kiváló magyar borásznak volt lehetősége a Vinitalyn való részvételre. A résztvevők: Laposa Birtok Badacsonytomajról, a Teljes kör Pincészet Badacsony-Hegymagasról, az Árpád-hegy Pince Szerencsről és Orosz Gábor Mádról. A Vinitaly kiállításra idén mintegy 4300 kiállító érkezett harminc országból és több mint 150 ezer látogató az egész világból.
Szakmai utunkat kiegészítve kirándulást tettünk Velencében, Veronában és a Garda tónál.

 

Április 7:

Az Európai Borlovagrend Magyarországi Konzulátusa Tokaji Régiójának Debreceni Lovagi Széke 2018. április 07-én szombaton avatási, előléptetési ünnepséget és ezt követően lovagi estélyt rendezett Debrecenben.
Borlovagtársunk,  Mészáros András mostantól büszkén viseli az Európai Borlovagrend tagja címet is.
Gratulálunk!

 

Április 14.-én részt vettünk a XXI. Sajóbábonyi Regionális Borversenyen. Borrendünket Körmöczy Zsuzsanna és Béres Attila képviselte.

 

Április 6-án Mága Zoltán hegedűművész jótékonysági koncertet adott Miskolcon, a Belvárosi Evangélikus Templomban. Rászoruló embertársaink és közösségek megsegítése céljából a művész úr ismét útjára indította 100 állomásból álló jótékonysági templomi koncertsorozatát, hogy országhatárokon belül és kívül, társadalmi csoportok, vallási felekezetek, valamint iskolás és gyógyulásra váró beteg gyermekek ezreinek tudjon segítséget nyújtani. A koncert végén a több, mint ezer ember nevében Czupper András nagymester és Dr. Csepregi Csaba borlovag köszönte meg Mága Zoltánnak ( ki büszkén viseli az István Nádor Borlovagrend lovagi címét ) ezt a felejthetetlen estet.