foto1
Szőlővirágzás ünnepe
foto1
foto1
Lillafüred, Palotaszálló évzáró gálaest
foto1
foto1
Vice vessző szentelés 2017.
1999-ben alakult Lillafüreden a Bortársaság Club, amelyből az István Nádor borlovagrend „nőtt” ki. Célunk a bor, a gasztronómia, a kultúra és a turizmus kapcsolatának fejlesztése, ápolása. Miskolc-Lillafüred mellett a festői Görömbölyi pincesor, e vidék évszázadokkal korábbi szőlőkultúrájára enged következtetni.Tovább....

István Nádor Borlovagrend

Bor, Kultúra, Örökség

ELÉRHETŐSÉG

LÁTOGATÓK SZÁMA:

5.png6.png9.png3.png8.png
Ma:74
Összesen:56938

Visitor Info

  • IP címed: 3.238.7.202
  • Internet Böngésződ: Unknown
  • Verzió:
  • Operációs rendszered: Unknown

2021-03-01

Április 28:

Irgalmasság vasárnapja idén egybeesett Kelemen Didák emléknapjával. A hívek és a tisztelők a szentmise és koncert után koszorúkat helyeztek el a templom falán lévő emléktáblánál. A borrend mellett Kelemen Didák szülőfalujából, Kézdialmásról jött hívek is lerótták tiszteletüket. Az István Nádor Borlovagrend képviseletében Czupper András, Mészáros András, Matiscsák Ernő és Dr. Csepregi Csaba volt jelen.

 

Április 15:

Az István Nádor Borlovagrend és a bogácsi Szent Márton Borrend közös szakmai utazáson vett részt, ismert felvidéki borászatokban. A négy borászatot érintő utazáson közel 50 mintát kóstoltak le a borlovagok. Látogatást tettek Bélán a Chateau Béla borászatban, Csallóközkürtön József Gajdosik borászatában, Fürön a Chateau Ruban borászatban és Búcson a Vintop Karkóban. Esztergomban a Vár kápolnában Vilmos testvér áldotta meg zászlósborukat, Virág Tamás kékfrankosát. Zárásként fantasztikus tárlatvezetés mellett csodálták meg az esztergomi vár és bazilika nevezetességeit.

 

 

Borlovagjaink a közelmúltban két regionális borversenyen is segítették a zsűri munkáját szakmai tudásukkal. Sajóbábonyban és Edelényben Dr. Csepregi Csaba, Czupper András, Léport Máté és Mészáros András kóstolták a termelők által benevezett borokat.