foto1
Szőlővirágzás ünnepe
foto1
foto1
Lillafüred, Palotaszálló évzáró gálaest
foto1
foto1
Vice vessző szentelés 2017.
1999-ben alakult Lillafüreden a Bortársaság Club, amelyből az István Nádor borlovagrend „nőtt” ki. Célunk a bor, a gasztronómia, a kultúra és a turizmus kapcsolatának fejlesztése, ápolása. Miskolc-Lillafüred mellett a festői Görömbölyi pincesor, e vidék évszázadokkal korábbi szőlőkultúrájára enged következtetni.Tovább....

István Nádor Borlovagrend

Bor, Kultúra, Örökség

ELÉRHETŐSÉG

LÁTOGATÓK SZÁMA:

5.png6.png9.png1.png5.png
Ma:51
Összesen:56915

Visitor Info

  • IP címed: 3.238.7.202
  • Internet Böngésződ: Unknown
  • Verzió:
  • Operációs rendszered: Unknown

2021-03-01

 

Dedikált vállpántok az Omegától

A   MINAP.hu cikke:
Az Omega tagjai meglepetést adtak át a borlovagoknak szombati, teltházas koncertjükön.
 
 
Teltházas, nagyszabású koncertet adott az Omega együttes szombat este Miskolcon, a Generali Arénában. A zenekar alapítója, Benkő László az István Nádor Borlovagrendnek is tagja. A koncerten a zenekar tagjai két darab dedikált vállpántot adták át a borlovagoknak, amit a borrend jótékonysági céllal fog felhasználni a Miskolci Gyermekegészségügyi Központ rákos kis betegeinek megsegítésére.  A koncerten a tavalyi év legaktívabb borlovagjai vettek részt, akik munkájukkal remélhetőleg a jövőben is segítik a borrend munkáját.
 
 

 

Május 18:  Harminckilencedik alkalommal került megrendezésre idén Hajós-Pincefaluban az Orbán-napi borünnep, melyen Vári László és Vári Zsuzsa képviselték borrendünket.
Húsz borrend tisztelte meg jelenlétével az eseményt.
A felvonulás a Kovács Borháztól előbb a Orbán szoborig tartott, ahol szokás szerint meglocsoltuk Szent Orbánt a hegyközségi borverseny legjobb boraival, remélve közbenjárását, hogy jó legyen a termés. Ezt követően tovább vonultunk a nagyszínpadig, ahol a Hajósi Szent Orbán Borlovagrend új tagjai tettek esküt.A nap zárásaként Róbert Kovács vezetésével a borrend fiatal bortermelőit és pincéiket látogattuk meg, akik büszkén mutatták munkájuk gyümölcsét.
Jó volt látni a lelkes és elhivatott fiatal borászokat, akikben ott a vidék jövője!
Köszönjük az élményt! Visszatérünk!

 

 

Május 20: Szeged:

Dupla jubileumot ünnepel Magyarország legnagyobb bormustrája: Szeged 300 éve kapta vissza szabad királyi városi rangját, az ikonikus, több tízezres tömeget megmozgató Szegedi Borfesztivál pedig 25 éve indult útjára.
Szegedi lovagtársaink meghívására részt vettünk a több, mint 160 borászt és 200 egyéb kiállítót felvonultató fergeteges eseményen. 

 

 Május 15-én tartotta éves beszámoló és tisztújító közgyűlését borlovagrendünk. Újabb 5 évre kapott megbízást a nagymesteri posztra Czupper András. Az elnökségben Buksa Éva, Garai István Mészáros András és Vári László kapták meg a legtöbb szavazatot, hogy tevékenységükkel segítsék a borlovagrend munkáját.

 

Meghívó Borlovag társainknak:

Május 16. szerda délután várunk szeretettel mindenkit, fél 6-ra,

Flóra és zenekara koncertezik, sör, lángos biztosított.

Nem fogtok csalódni, gyertek!  ( Részletekért kattints a lenti hirdetésre!)

 

 

Meghívó:

Szőlővirág szentelés, Avasi Borangolás :

Május 11.

 

Sok jó barát társaságában, a jó időt kiimádkozva tarthattuk meg a Magyar Szőlővirágzás Ünnepét szombaton, az Avasi Borangolás programsorozatába beépítve. András Mészáros borlovagtársunk meghívására az avasi pincéjében alapozhattuk meg a jó hangulatot Kálmán Kőrössy lovagi séfünk finom ebédjével, ízletes borokkal. A szőlővirág megszentelése a Creppy Palacsintaház előtti téren sok érdeklődőt vonzott, kiknek az ünnepség után egy pohár borral kedveskedtek a borlovagok. A program hivatalos része után nyakunkba vettük a történelmi Avast, hogy számos meghívásnak eleget téve megkóstolhassuk a kínált borokat. A BRS Pince vendégbarát falai között, Zsuzsanna Körmöczy meghívására, több száz béka társaságában énekszóval, zenével, szép borokkal kezdtünk. Az biztos: nem maradtunk szomjasak, a majdnem éjfélig tartó "bírálat" eredménye mindenki számára egyöntetű volt. A "három királyok" kategória szombat esti győztesei: Fehér bor- Gallay Kézműves Pincészet Roland Borbely; Rozé bor- Palmetta Pincészet, Galuska Gábor; Vörös bor: Virág Tamás Pincészete.

Fotók: később

 

 

2019. Május 2: Az Irgalmasság vasárnapja idén egybeesett Kelemen Didák emléknapjával. A hívek és a tisztelők a szentmise és koncert után koszorúkat helyeztek el a templom falán lévő emléktáblánál. A borrend mellett Kelemen Didák szülőfalujából, Kézdialmásról jött hívek is lerótták tiszteletüket. Az István Nádor Borlovagrend képviseletében Czupper András, Mészáros András, Matiscsák Ernő és Dr. Csepregi Csaba volt jelen.