foto1
Szőlővirágzás ünnepe
foto1
foto1
Lillafüred, Palotaszálló évzáró gálaest
foto1
foto1
Vice vessző szentelés 2017.
1999-ben alakult Lillafüreden a Bortársaság Club, amelyből az István Nádor borlovagrend „nőtt” ki. Célunk a bor, a gasztronómia, a kultúra és a turizmus kapcsolatának fejlesztése, ápolása. Miskolc-Lillafüred mellett a festői Görömbölyi pincesor, e vidék évszázadokkal korábbi szőlőkultúrájára enged következtetni.Tovább....

István Nádor Borlovagrend

Bor, Kultúra, Örökség

ELÉRHETŐSÉG

LÁTOGATÓK SZÁMA:

9.png0.png2.png5.png4.png
Ma:26
Összesen:90254

Visitor Info

  • IP címed: 3.236.47.240
  • Internet Böngésződ: Unknown
  • Verzió:
  • Operációs rendszered: Unknown

2023-02-04

 

 

 

 

 

A MINAP.hu cikke:

Az újabb miskolci kuriózum: a méteres bor

Utoljára módosítva   2020. szeptember 10. csütörtök 17:23
 
 
Idén először választottak úgynevezett Miskolci Méteres Borokat. Az István Nádor Borlovagrend rendezvényén egyedi palackjaiba kerültek a szakértők által kiválasztott nedűk. A rendezvényen a helyi borászat népszerűsítése, ez által pedig a helyi gasztroturizmus fellendítése volt a cél.

Színes műsorokkal egybekötve tartott borkóstolót az István Nádor Borlovagrend szerdán. Az eseményen több helyi borász és civil szervezet is bemutatkozott. A szakemberek a szakma minőségének fontosságára is felhívták a figyelmet.

 

Végh Csaba képgalériája.

 

Idén először választották meg a Miskolci Méteres Borokat, fehér, rosé és vörös kategóriában, amelyek egyedi formájú, egy méteres palackba kerültek. Az ötletet Czupper András borlovag nagymester adta.

– Sehol nem láttam egy méretében egyedi, kiugró kivitelezésű palackot. S akkor jött az ötlet: miért is ne lehetne a bort méterre mérni? A kivitelezés után a termék szabadalmi levédése is megtörtént.

 

Tokaji, tibolddaróci és nyékládházi pincészetek italai kerültek a különleges üvegekbe. Az eseménnyel a helyi szőlővidék adottságaira hívták fel a figyelmet. Veres Pál polgármester, aki a rendezvény fővédnöke volt, úgy fogalmazott köszöntőjében: Miskolc nagyszerű éttermei mellett a helyi borászok, bortársaságok és borkedvelők sokat tudnak abban segíteni, hogy a város turizmusa fejlődni tudjon. A „méteres” bor pedig egy olyan újabb unikális dolog, amitől híresek lehetünk.

 

Az István Nádor Borlovagrend több mint 20 éve azon dolgozik, hogy öregbítsék Miskolc, Bükkalja és Tokaj-Hegyalja jó hírnevét. A rendezvénnyel a kiválasztott borokat szeretnék népszerűsíteni.